Companie

Istoric

In cei peste 20 de ani de activitate, Grupul de firme Tester a dezvoltat afaceri in comert, servicii, auto, imobiliare, asigurari si productie. In toate aceste domenii compania a facut performanta, de multe ori impotriva curentului, obtinand an de an rezultate notabile alaturi de oameni de exceptie.


1993

Omul de afaceri Bogdan Pitigoi infiinteaza compania Tester, primul distribuitor privat de produse alimentare din Moldova, specializat pe vanzarea catre comerciantii en-detail. Ulterior, pentru a fi mai aproape de consumatorul final, managerul grupului a decis sa deschida trei magazine de prezentare si desfacere, locatii care au devenit in timp un reper pentru comertul modern iesean.


1996

Este infiintata compania Trans-Car, care va desfasura transport rutier de marfuri. Pe parcursul anilor, firma isi diversifica activitatea si adauga in randul serviciilor oferite transportul, tractarea si depanarea de autovehicule.


1997

Grupul Tester face urmatorul pas, de la distributie en-gros si en-detail, la domeniul productiei. Se investeste in Caremil, fabrica ce produce confectii pentru export, in activitate fiind implicati peste 500 de salariati. Mai tarziu, in 2002, afacerea se extinde iar fabrica va incepe sa produca si articole tricotate, dezvoltand propriul brand de imbracaminte, SENSE.


1998

Tester adauga in portofoliu afaceri imobiliare, un domeniu in care managerul grupului face investitii importante si reuseste sa castige drept clienti unele dintre cele mai mari multinationale. Convinse de calitatea serviciilor, aceste companii au inchiriat pe termen lung spatii dintre cele mai diverse, de la birouri la spatii de productie sau depozitare.


2000

Grupul de firme devine dealer autorizat Ford in regiunea Moldovei. Tester joaca apoi un rol decisiv pe piata autohtona de masini si contribuie la unul dintre cele mai mari succese auto de la noi: lansarea si vanzarea modelului Ford Mondeo, declarat in 2001 'Masina anului' in Romania.


2001

Grupul face cea mai insemnata investitie pana la acel moment: 1.100.000 de dolari pentru realizara celui mai modern complex auto, care sa ofere servicii complete la cel mai inalt nivel, inclusiv after-sales. Casa Auto, parte a grupului Tester, devine dealer autorizat Mercedes-Benz, acoperind judetele Neamt si Iasi pe segmentele autoturisme si vehicule comerciale. Investitia s-a dovedit o alegere inspirata si profitabila, parteneriatul cu marca auto germana continuand cu succes si in prezent.


2002

Grupul Tester adauga in portofoliu marcile auto Chrysler si Jeep, reprezentate prin Casa Auto, in calitate de dealer autorizat al renumitelor branduri americane.


2003

Casa Auto extinde gama de automobile reprezentate pe piata din Moldova si devine furnizor oficial al marcilor Hyundai si Mitsubishi, foarte bine primite atat in mediul privat cat si in randul clientilor business.


2004

Experienta si calitatea serviciilor oferite in domeniul auto au consolidat grupul Tester, astfel incat intrarea marcilor Jaguar si Smart in familia Casa Auto a fost un pas firesc. Prin urmare, Tester isi completeaza colectia de branduri auto reprezentate in Romania prin intermediul diviziei auto a Grupului Tiriac. La finalul anului, prin intermediul companiei Caremil, Tester devine dealer Dacia si la scurt timp marcii romanesti i se alatura Nissan. Grupul isi consolideaza astfel pozitia dominanta pe piata auto, clientii avand garantia unor servicii profesioniste, continuu adaptate pentru a fi in avantajul lor.


2006

Grupul Tester, prin Casa Auto Iasi, inaugureaza pe Soseaua Pacurari nr.177 cel mai mare si cel mai bine tehnologizat Centru Autorizat de Vanzari si Service pentru marcile auto reprezentate, investitie care se intinde pe aproximativ 2000 de metri patrati.
Complexul beneficiaza de personal pregatit in centre speciale de training si functioneaza la cele mai inalte standarde de calitate.


2008

Grupul Tester lanseaza cel de-al treilea complex auto, proiectat special pentru a gazdui marcile Volvo si Land Rover. Investitia cuprinde o suprafata de 1200 de metri patrati si respecta standardele celor doua marci premium.


2009

Tester continua investitiile si deschide noul Complex de Vanzari si Service Hyundai. Astfel, clientii beneficiaza de service autorizat dedicat in exclusivitate vehiculelor Hyundai, cu tehnologii si utilaje omologate de producatorul coreean si cu personal scolarizat in cadrul programelor de instruire Hyundai. Ca raspuns prompt la evolutia pietei auto, in acelasi an se lanseaza Ande Motors, companie dedicata activitatilor de vanzare si service Opel.


2011

Se inaugureaza Ideo, cel mai modern centru de sprijinire si dezvoltare a afacerilor din Iasi. Complexul include spatii de birouri de clasa A+, sali de conferinta, restaurant si birouri in regim office-sharing. Ideo se adreseaza atat companiilor mature, cat si startup-urilor.


2013

Grupul Tester deschide SOLO, primul parc logistic european din nord-estul Romaniei. Proiectul cuprinde 9.600 de metri patrati de hale, o cladire administrativa cu birouri si spatii business cu suprafata totala de aproximativ 2000 de metri patrati si o parcare ce poate gazdui peste 90 de autoturisme si pana la 32 de tiruri.


2014

Tester aduce la Casa Auto doua marci japoneze extrem de apreciate, Honda si Mazda, asigurand pentru ambele service in garantie si post-garantie la cele mai inalte standarde tehnologice. Tot in cursul acestui an, este lansat BOOM, Centrul de Daune Auto care ofera servicii complete in caz de accident: asistenta telefonica si tractari NONSTOP, masina de inlocuire, incheiere polite de asigurare si instrumentarea dosarelor de dauna.

In toamna anului 2014, Grupul Tester inaugureaza cel mai modern showroom Mercedes-Benz din Romania, primul care respecta noile standarde, cu spatii confortabile pentru discutii si asteptare, totul intr-o nota Modern Luxury.